Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Μανιτάρια ραγού


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • 400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά, ολόκληρα
  • 400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο. 
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄, να πιουν τα υγρά τους. 
  3. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄. 
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει  τα υλικά. 
  5. Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. 
  6. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
http://www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.