Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. αλεύρι
- 400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά, ολόκληρα
- 400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα, ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4΄ μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3΄, να πιουν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2΄.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
- Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.