Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τυρένια σούπα με φασόλια

Υλικά:
  • 1 κούπα νερό
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 1½ κούπα βρασμένα φασόλια άσπρα
  • ¼ κούπας διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών




Παρασκευή:
  1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, πατάτες) και τα κόβουμε σε κυβάκια. 
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να σιγοβράσουν.
  3. Όταν είναι έτοιμα και μαλακά (μετά από ~10-15′) και προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  4. Ανακατεύουμε και πριν αρχίσει να σιγοβράζει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Με ένα μίξερ χειρός λιώνουμε τα λαχανικά καλά, ώστε να σχηματιστεί μια παχιά και κρεμώδης σούπα.
Η ιδέα είναι από το Ultimate uncheese cookbook, της Jo Stepaniack, που την κάνει λίγο διαφορετικά αλλά σε πολλές εκδοχές.
Την έχω δοκιμάσει με άσπρα και με κόκκινα φασόλια και βγαίνει πάντα υπέροχη.

Καλή επιτυχία!
http://365vegandays.wordpress.com/2012/10/05/vegan-cheesy-soup/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.