Υλικά για τη ζύμη (Κάνει 25 μπουρεκάκια):
Προετοιμασία ζύμης:
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 25 γρ. μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα λάδι
- 300 ml ζεστό φυτικό γάλα
- 400 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. ψιλοκομμένο αντίδι
- 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 λεμόνια (χυμό)
- δυόσμο
- Αλάτι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Προετοιμασία ζύμης:
- Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
- Προσθέστε το φυτικό γάλα ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε αλάτι και λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας μέχρι η ζύμη να αρχίσει να πλάθεται με τα χέρια.
- Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλάστε μικρές μπάλες. Κάθε μπάλα θα είναι ένα μπουρεκάκι.
- Αφήστε τα μπαλάκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίξτε τα σε φυλλαράκια και γεμίστε τα με τη γέμιση.
Προετοιμασία γέμισης:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αφήστε να σταθεί για δύο ώρες, για να μαραθούν λίγο τα λαχανικά.
- Βάλτε γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου λίγη γέμιση και κλείστε σε 3 πλευρές για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
- Ψήστε σε μέτριο φούρνο στους 200 º C, μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.