Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μπουρεκάκια με αντίδι και καρύδι

Υλικά για τη ζύμη (Κάνει 25 μπουρεκάκια):
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 25 γρ. μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κούπα λάδι 
  • 300 ml ζεστό φυτικό γάλα 
  • 400 γρ. αλεύρι 
  • 100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Για τη γέμιση: 
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο αντίδι
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο 
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • λεμόνια (χυμό) 
  • δυόσμο 
  • Αλάτι 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Προετοιμασία ζύμης:
  1. Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. 
  2. Προσθέστε το φυτικό γάλα ανακατεύοντας καλά. 
  3. Προσθέστε αλάτι και λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας μέχρι η ζύμη να αρχίσει να πλάθεται με τα χέρια. 
  5. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλάστε μικρές μπάλες. Κάθε μπάλα θα είναι ένα μπουρεκάκι. 
  6. Αφήστε τα μπαλάκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά και, στη συνέχεια, ανοίξτε τα σε φυλλαράκια και γεμίστε τα με τη γέμιση.
Προετοιμασία γέμισης:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Αφήστε να σταθεί για δύο ώρες, για να μαραθούν λίγο τα λαχανικά. 
  3. Βάλτε γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου λίγη γέμιση και κλείστε σε 3 πλευρές για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
  4. Ψήστε σε μέτριο φούρνο στους 200 º C, μέχρι να ροδίσουν.
-       Μπορείτε να βάλετε και 1 τριμμένο μικρό κρεμμύδι μέσα εαν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.