Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Χαλβάς ηλιόσπορου (Raw)


Αν σας πω ότι θα χρειαστεί μόνο 3 συστατικά για αυτήν την συνταγή, θα με πιστέψετε; Ναι, είναι τόσο εύκολο! Και η προετοιμασία διαρκεί μόλις 10 λεπτά! Αυτή είναι η βασική βασική συνταγή για τον χαλβά. Μπορείτε να πειραματιστείτε και ίσως να προσθέσετε άλλα συστατικά, όπως τεμαχισμένα φυστίκια, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά! Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, όπως και η φαντασία!
Ελπίζω να σας αρέσει!Υλικά για περίπου. 4 μερίδες γλυκό, νόστιμο χαλβά:
  • 200 γρ. ωμοί ηλιόσποροι 
  • 3 κ.σ. γλυκαντική ουσία της επιλογής (σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου) 
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο σε θερμοκρασία δωματίου για να έχει κρεμώδη συνοχή 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
  1. Βάλτε τους ωμούς ηλιόσπορους στο μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχουν μια συνοχή σαν λεπτό σιμιγδαλι ή αλεύρι. 
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογγενοποιηθούν. 
  3. Καλύψτε μια φόρμα με μια μεμβράνη, προσθέστε το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα. 
  4. Βάλτε το χαλβά στο ψυγείο και αφήστε το εκεί για τουλάχιστον 40 λεπτά. 
Σημείωση: 
 Θα έχει μια πιο κρεμώδη και υγρή συνοχή, από την κλασική συνταγή χαλβά. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου. Είναι εύκολο να κοπεί σε τεμάχια και η γεύση του είναι πολύ παρόμοια με τον κλασσικό σιμιγδαλένιο χαλβά.

http://gourmandelle.com/halva-raw-vegana-basic-raw-vegan-halvah/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.