Υλικά για ένα ταψί 20 εκ. × 30 εκ.

Οδηγίες:

- Λαζάνια ολικής άλεσης, μαγειρεμένα ελαφρά (εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια που δεν χρειάζονται πρόβραση)
- 500 γρ. μανιτάρια portobello
- 1 καρότο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 τριμμένη τομάτα + 1 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
- 100 γρ. κιμά σόγιας
- Πιπέρι
- Αλάτι (δοκιμάστε και βάλτε όσο σας αρέσει)
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σάλτασ σόγιας (προαιρετικά)
- 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες (κονσέρβα)
- Φρέσκο ή ξερό βασιλικό
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικό) ή παρμεζάνα απο ανακάρδια
Οδηγίες:
- Αλέστε το καρότο, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το πιπέρι με το μούλτι.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κιμά σόγιας, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το μίγμα και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε λαδόκολλα στο κάτω μέρος του ταψιού για να μην κολλήσει και λαδώστε τη με επιπλέον λάδι.
- Απλώστε κάτω ένα στρώμα ζυμαρικά, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και απλώστε απο επάνω το 1/2 του μίγματος μανιταριού. Ξαναβάλτε ένα δεύτερο στρώμα από λαζάνια και απλώστε τον υπόλοιπο κιμά. Απλώστε τη τελευταία στρώση απο λαζάνια.
- Καλύψτε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο. Θα μαγειρέψουν γρηγορότερα.
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και το βασιλικό σε ένα μούλτι , πολτοποιήστε και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαζάνια.
- Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.