Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Λαζάνια με κιμά σόγιας και μανιτάρια

Υλικά για ένα ταψί 20 εκ. × 30 εκ.
  • Λαζάνια ολικής άλεσης, μαγειρεμένα ελαφρά (εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια που δεν χρειάζονται πρόβραση)
  • 500 γρ. μανιτάρια portobello
  • 1 καρότο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 τριμμένη τομάτα + 1 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
  • 100 γρ. κιμά σόγιας
  • Πιπέρι
  • Αλάτι (δοκιμάστε και βάλτε όσο σας αρέσει)
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σάλτασ σόγιας (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη σάλτσας:
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες (κονσέρβα)
  • Φρέσκο ​​ή ξερό βασιλικό
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικό) ή παρμεζάνα απο ανακάρδια

Οδηγίες:
  1. Αλέστε το καρότο, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το πιπέρι με το μούλτι.
  2. Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κιμά σόγιας, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το μίγμα και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  5. Βάλτε λαδόκολλα στο κάτω μέρος του ταψιού για να μην κολλήσει και λαδώστε τη με επιπλέον λάδι.
  6. Απλώστε κάτω ένα στρώμα ζυμαρικά, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και απλώστε απο επάνω το 1/2 του μίγματος μανιταριού. Ξαναβάλτε ένα δεύτερο στρώμα από λαζάνια και απλώστε τον υπόλοιπο κιμά. Απλώστε τη τελευταία στρώση απο λαζάνια.
  7. Καλύψτε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο. Θα μαγειρέψουν γρηγορότερα.
  8. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
  9. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  10. Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και το βασιλικό σε ένα μούλτι , πολτοποιήστε και ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαζάνια.
  11. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.