Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Τσάι δυόσμου


Πως θα κάνουμε τσάι με φρέσκο δυόσμο (ανά μία κούπα)
  • 2 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
  • 1 κούπα νερό
  • Γλυκαντικό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τον δυόσμο και καθαρίζουμε τυχόν μαυρισμένα φύλλα, τοποθετούμε τα κλωνάρια δυόσμου ολόκληρα στην κούπας και τα γυρίζουμε για να κάτσουν στον πάτο.
  2. Βράζουμε το νερό μας το κατεβάζουμε από την φωτιά περιμένουμε 2 λεπτά για πέσει λίγο η θερμοκρασία και το ρίχνουμε στην κούπας. Το αφήνουμε να δράσει για 8 λεπτά και το απολαμβάνουμε.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαγιέρα αν θέλετε να κάνετε περισσότερο τσάι ή μία καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μία καφετιέρα γαλλικού καφέ με έμβολο.
  4. Προσθέτουμε το γλυκαντικό της αρεσκείας μας, ζάχαρη ή σιρόπι ή στέβια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.