Υλικά για 10 κούπες:
- 2 ½ κούπες αποξηραμένα άνθη υβίσκου
- 85 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 5 μπαχάρια
- 10 κούπες βραστό νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¾ κούπα λευκό ρούμι
Μέθοδος
1. Τοποθετήστε τον υβίσκο, το τζίντζερ και τα μπαχάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μπολ.
2. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα υλικά και ανακατέψτε, τοποθετήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
3. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι, ρίξτε το ποτό σε ένα άλλο δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να συμπιέσετε τον υβίσκο και να βγάλει περισσότερο υγρό.
4. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ρούμι στο τσάι υβίσκου και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα υλικά και ανακατέψτε, τοποθετήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
3. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι, ρίξτε το ποτό σε ένα άλλο δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να συμπιέσετε τον υβίσκο και να βγάλει περισσότερο υγρό.
4. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ρούμι στο τσάι υβίσκου και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Απολαύστε πάνω από πάγο.
Συμβουλή: Για να αποτραπεί η ζύμωση, αποθηκεύστε το ποτό υβίσκου στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.