Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πιταράκια με αμυγδαλοτύρι

Υλικά:
 Για την Ζύμη:

  • 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 220 ml. νερό χλιαρό
  • Αλάτι
 Για την Γέμιση:
  • 200 gr. αμυγδαλοτύρι ή άλλο λευκό φυτικό τυρί
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε την ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.                                                                                                          
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  4. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.                                          
  5. Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ ή μικρό κουπάκι κόβουμε την ζύμη.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
  6. Θρυμματίζουμε το αμυγδαλοτήρι με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.                                                                      
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
  9. Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.                                                  
  10. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  11. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.








-       Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμυγδαλοτύρι με τυρί βιοτρός ή εβλογημένο ή mama's ή άλλο φυτικό τυρί της αρεσκείας σας, η συνταγή είναι ευέλικτη και θα το ανεκτεί, αρκεί να σφραγίσετε καλά τα πιταράκια στις άκρες τους με λίγο νεράκι για να μην χυθεί η γέμιση στο τηγάνισμα και να μην τα παραγεμίσετε, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε λευκό τυρί.
-        Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο σε μια λαδόκολλα αλειμένα με λαδάκι αλλά στο τηγάνι είναι πιό νόστιμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
:-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.