Υλικά:
Για την Ζύμη:
Εκτέλεση:
Για την Ζύμη:
- 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 220 ml. νερό χλιαρό
- Αλάτι
- 200 gr. αμυγδαλοτύρι ή άλλο λευκό φυτικό τυρί
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
- Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ ή μικρό κουπάκι κόβουμε την ζύμη.
- Θρυμματίζουμε το αμυγδαλοτήρι με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
- Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμυγδαλοτύρι με τυρί βιοτρός ή εβλογημένο ή mama's ή άλλο φυτικό τυρί της αρεσκείας σας, η συνταγή είναι ευέλικτη και θα το ανεκτεί, αρκεί να σφραγίσετε καλά τα πιταράκια στις άκρες τους με λίγο νεράκι για να μην χυθεί η γέμιση στο τηγάνισμα και να μην τα παραγεμίσετε, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε λευκό τυρί.
- Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο σε μια λαδόκολλα αλειμένα με λαδάκι αλλά στο τηγάνι είναι πιό νόστιμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
:-)
:-)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.