Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα με κουνουπίδι και ταχίνι

Υλικά:
  • 1½ lt ζωμό λαχανικών
  • 1 κουνουπίδι σπασμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • ½ κούπα ταχίνι
  • ½ κούπα διατροφική μαγιά
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • 2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε το κουνουπίδι και το κρεμμύδι να βράσουν στον ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για 10-15′ μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά στην κατσαρόλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα και σερβίρουμε αμέσως.
Η σούπα αυτή είναι αρκετά πηχτή, πολύ πολύ νόστιμη κι αρωματική, και παρά τη μεγάλη λίστα με υλικά, πολύ γρήγορη.
(παραλλαγή από το Ultimate uncheese cookbook της Jo Stepaniak)

http://365vegandays.wordpress.com/2012/02/12/%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.