Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Πρασοπατατόσουπα


Υλικά για 4 - 6 άτομα:
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 πράσα, το λευκό και το λαχανί μέρος πλυμμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κούπες χονδροκομμένο κρεμμύδι άσπρο (ή στα 4)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 2 μεγάλες πατάτες (450 γρ.) ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών 
  • 3 κ.γ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 πρέζα μπούκουβο ή καπνιστή πάπρικα για στόλισμα του πιάτου (προαιρετικά, μόνο εαν σας αρέσουν τα καυτερά)
Παρασκευή:

1. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα χωρητικότητας 4 λίτρων σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το λάδι.
2. Προσθέστε το πράσο, το κρεμμύδι και το αλάτι, και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίζει να γίνεται διάφανο.
3. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό.
4. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό λαχανικών, σκεπάστε και αφήστε να πάρει βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
5. Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέστε τα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου και χρησιμοποιήστε μια ραβδο-μπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα στην κατσαρόλα ή πολτοποιήστε την σε ένα μπλέντερ, 1 κούπα κάθε φορά, μέχρι να γίνει λεία.
6. Μεταφέρετε τη σούπα πάλι στη κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

http://www.care2.com/greenliving/creamy-potato-leek-soup-vegan.html#ixzz2ngJUWVWa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.