Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Φιλετάκια σόγιας με πράσο και τοματίνια

Υλικά για δύο μερίδες
  • 40 γρ. φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας αφυδατωμένα
  • ζωμό λαχανικών
  • 1/2 πράσο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • μια χούφτα ντοματίνια
  • ρίγανη ή μαντζουράνα
  • σάλτσα σόγιας
Παρασκευή:
  1. Μουλιάστε και βράστε τα φιλετάκια σόγιας σε άφθονο βραστό ζωμό για περίπου 15 λεπτά, στραγγίστε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και στίψτε τα καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες με λίγο ελαιόλαδο προσθέστε τα φιλετάκια σόγιας και αφήστε τα στο τηγάνι μαζί με τα πράσα για 10 λεπτά για να τραβήξουν άρωμα. 
  3. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες, τη ρίγανη και τη σάλτσα σόγιας. 
  4. Μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά, προσθέστε μερικές κουταλιές νερό αν χρειαστεί. Μην τα παραψήσετε και ξεραθούν, κρατήστε λίγο ζουμί απο το μαγειρέματο για να περιχύσετε με αυτο τα φιλετάκια στα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.