Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Σνίτσελ σόγιας με επικάλυψη μπαχαρικών

Υλικά:
  • 200 γρ. ξηρά σνίτσελ σόγιας
  • Ξηρά βότανα (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, μαϊντανό - περίπου μισή κούπα συνολικά)
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • Λάδι (όσο χρειαστεί)
Οδηγίες:
  1. Βάλτε τα ξηρά σνίτσελ σε μια κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό τόσο ώστε να καλυφθούν και βράστε τα για 20 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τα ξηρά βότανα σε ένα μεγάλο πιάτο και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  3. Όταν τα σνίτσελ βράσουν, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα σνίτσελ σόγιας στο μίγμα με το αλεύρι, αλευρώστε τα καλά, και στη συνέχεια τινάξτε το υπερβολικό αλεύρι.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε τα σνίτσελ σε υψηλή με μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να γυρνάτε συχνά για να μη καούν.
  6. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι. Σερβίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.