Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστό κεμπάπ με κρεμμύδια

Υλικά:
  • 200 γρ κεμπάπ ή φιλετάκια σόγιας
  • 3 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια 
  • 4 φύλλα δάφνης 
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί  
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 5 γαρύφαλλα 
  • 1 κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμά) 
  • Σάλτσα σόγιας ή tamari
  • Λάδι
  • Ζωμό λαχανικών

Παρασκευή:
  1. Πρώτα βράστε τα φιλετάκια ή το κεμπάπ σόγιας σε ζωμό λαχανικών για περίπου 15 λεπτά, στραγγίξτε τα καλά, αλευρώστε τα και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, βάλτε το φύλλο δάφνης και το γαρίφαλο, αφήστε τα να μαραθούν για λίγο.
  3. Προσθέστε τα φιλέτα σόγιας και κοκκινήστε τα και απο τις δύο πλευρές.                            
  4. Προσθέστε το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί καλά και προσθέστε κουρκουμά.          
  5. Καλύψτε τα φιλετάκια με ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.                                                                                                 
Για το ζεστό νερό χρησιμοποίησα καρυκεύματα όπως το tamari. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της συνταγής είναι ότι τραβάει πολύ ψωμί! Έφαγα ένα κιλό φραντζόλα! Συνοδέψτε το με ένα ωραίο πουρέ. Καλή σας όρεξη σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.