Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Σάντουϊτς με μπρόκολο, αγγινάρα και ελιοσαλάτα

Για την ελιοσαλάτα:

  • 1/2 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι ιταλικές ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα ανάμεικτο τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 2 βάζα καυτερές πιπεριές χωρις τα κοτσάνια, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάππαρη, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο τριμμένη 
  • 1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το μπρόκολο:

  • 1 ματσάκι(περίπου 650 γρ.) μπρόκολο (Rabe) ή βλαστάρια απο βρούβες, χωρίς χονδρά κοτσάνια
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χονδρό αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση:

  • 2 στρογγυλά καρβέλια με σουσάμι, περίπου 20 cm διάμετρο
  • 150 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 150 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Παρασκευή:

Α
Για τη πάστα ελιάς : Ανακατέψτε τις ελιές, το τουρσί, τις πιπεριές, τη κάπαρη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  1. Β
    Για το μπρόκολο : Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φούρνο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να κοκκινίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και το λευκό κρασί. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μπρόκολο να μαραθεί για περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μπρόκολο να είναι τρυφερό και πράσινο, για περίπου 20 λεπτά συνολικά (αν τηγάνι στεγνώσει, προσθέστε μερικές κ.σ. νερό). Αλατοπιπερώστε.
  2. Γ
    Για να το συναρμολογήσετε: Κόψτε κάθε καρβέλι ψωμί στη μέση και απλώστε μερικές κ.σ. ελιοσαλάτα σε ένα απο τα 2 μισά του ψωμιού. Απλώστε το μπρόκολο, τις κόκκινες πιπεριές, τις αγκινάρες, και τις λιαστές ντομάτες στο κάτω μισό της κάθε καρβελιού, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση στη περιφέρεια. Κλείστε τα σάντουιτς.
  3. Δ
    Εάν θέλετε, ​​ψήστε τα σάντουιτς σε προθερμασμένη τοστιέρα μέχρι να συμπιεστεί, και να γίνει τραγανό και ζεστό, για περίπου 5 λεπτά. Εναλλακτικά, μισή ώρα πριν τα σερβίρετε τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά έτσι ώστε να εμποτίσει το ελαιόλαδο στο ψωμί. Κόψτε κάθε σάντουιτς στα 4 και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.