Υλικά
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ½ κούπα από το νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο σε γουδί μαζί με το αλάτι ή χρησιμοποιούμε πρέσα και κατόπιν ανακατεύουμε τον πολτό με το αλάτι.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το πιπέρι, χοντροκομμένο.
- Ζυμώνουμε, προσθέτωντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε στην ζύμη τον πολτό σκόρδου και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
- Ζυμώνουμε, ενσωματώνοντας τα υλικά στο ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε ένα καρβελάκι ή μια φρατζόλα και ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, οπου έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
- Χαράσουμε την επιφάνεια του ψωμιού.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, αν θελουμε, με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C Κελσίου και κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C Κελσίου και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά.
- Ακουμπάμε σε σχάρα το ψημένο ψωμί και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε το ψωμί σαν συνοδευτικό με τυριά, αλλαντικά ή φρέσκα λαχανικά!

- Μπορείτε να προσθέσετε όσο πιπέρι σας αρέσει, στην συνταγή ταιριάζει και το πράσινο αρωματικό πιπέρι που έχει πιο ήπια γεύση!
- Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη για πιο "σκορδάτο" αποτέλεσμα!
- Μπορείτε να προσθέσετε σπόρους όπως παπαρουνόσπορο ή ξηρούς καρπούς όπως καρύδια.
http://www.funkycook.gr/skordopsomo-me-vasiliko-piperi/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.