Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα με κριθαράκι και ταχίνι

Υλικά:
  • 250 gr μανέστρα/κριθαράκι
  • 8 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. κάρυ
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1,3-1,5 λίτρα νερό και βάζουμε στη φωτιά. 
  2. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε μέσα τη μανέστρα και την αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.
  3. Έπειτα προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ταχίνι κι ανακατεύουμε καλά. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και το κάρυ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι η μανέστρα να μαλακώσει ( η μανέστρα πρέπει να “κρατάει” λίγο γιατί θα μαλακώσει κι άλλο αφού αποσύρουμε από τη φωτιά).
Έτοιμη η ταχινόσουπα. Την τρώμε ζεστή ζεστή.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.