Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μανιταρόσουπα με φασόλια

Υλικά:
  • 400 gr λευκά μανιτάρια
  • 2 κούπες βρασμένα λευκά φασόλια
  • 2 κούπες γάλα σόγιας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • ¼ κ.γ βασιλικό
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ¼ κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κούπας κρέμα σόγιας
Παρασκευή:
  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και τις πατάτες. 
  2. Τα φέρνουμε 2 βόλτες, ρίχνουμε το κρασί και μετά από 2′ τον ζωμό. 
  3. Βράζουμε 15′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα φασόλια και πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
  4. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε λεπτές φέτες και βράζουμε για 10′.
  5. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, την ζεσταίνουμε λιγάκι και προσθέτουμε την κρέμα σόγιας.
Παραλλαγή της Εοαρταστικής Μανιταρόσουπας από τα Βέγκαν μαγειρέματα στη Νέα Γουινέα (μπροσούρα εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.