Υλικά:
- 400 gr λευκά μανιτάρια
- 2 κούπες βρασμένα λευκά φασόλια
- 2 κούπες γάλα σόγιας
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- 2 μεσαίες πατάτες
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- ¼ κ.γ βασιλικό
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ¼ κούπα ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
- λίγο μοσχοκάρυδο
- ¼ κούπας κρέμα σόγιας
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και τις πατάτες.
- Τα φέρνουμε 2 βόλτες, ρίχνουμε το κρασί και μετά από 2′ τον ζωμό.
- Βράζουμε 15′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα φασόλια και πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε λεπτές φέτες και βράζουμε για 10′.
- Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, την ζεσταίνουμε λιγάκι και προσθέτουμε την κρέμα σόγιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.