ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ - >
Βήμα 1: Σε ένα μπωλ αναμειγνύετε την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Βήμα 2: Προσθέτε τη μαργαρίνη λιωμένη αλλά όχι καυτή, το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι.
Βήμα 3: Ζυμώνετε καλά για 5 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια βελούδινη, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον αλεύρι.
Βήμα 4: Σκεπάζετε την ζύμη και αφήνετε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
Βήμα 5: Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ζυμώνετε ελαφρά και ανοίγετε σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, περίπου 1-1½ εκατοστό.Η γέμιση και το ψήσιμο
Βήμα 1: Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη να λιώσει και σε ένα μπωλ αναμειγνύετε την κανέλα και την ζάχαρη.
Βήμα 2: Απλώνετε στην επιφάνεια της ζύμης, με ένα πινέλο τη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλα όλη την επιφάνεια.
Βήμα 3: Τυλίγετε σε ρολό την ζύμη και την χωρίζετε, κόβοντας την σε 12 κομμάτια.
Βήμα 4:Τοποθετείτε τα κομμάτια της ζύμης σε καλά αλειμμένα με μαργαρίνη, είτε σε ατομικά φορμάκια ή φορμάκια cupcakes, είτε σε ένα ταψί κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μην ανοίξουν.
Βήμα 5: Αφήνετε τα ρολάκια 45 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και προθερμαίνετε τον φούρνο.
Βήμα 6: Ψήνετε τα ρολάκια στους 180°C Κελσίου, για 25 λεπτά περίπου!





- 485 gr. - αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 gr. - ξηρή μαγιά
- 40 gr. - ζάχαρη
- 80 gr. - φυτική μαργαρίνη
- 280 ml. - φυτικό γάλα σόγιας ή αμυγδάλου κ.α.
- ¼ κ.γ. - αλάτι
- 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
- 80 gr. - ζάχαρη
- 2 κ.σ. - κανέλα σε σκόνη
- 200 gr. - ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. - φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. - εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. - φυτικό γάλα σόγιας ή αμυγδάλου κ.α.
Παρασκευή:
Βήμα 1: Σε ένα μπωλ αναμειγνύετε την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Βήμα 2: Προσθέτε τη μαργαρίνη λιωμένη αλλά όχι καυτή, το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι.
Βήμα 3: Ζυμώνετε καλά για 5 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια βελούδινη, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον αλεύρι.
Βήμα 4: Σκεπάζετε την ζύμη και αφήνετε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
Βήμα 5: Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ζυμώνετε ελαφρά και ανοίγετε σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, περίπου 1-1½ εκατοστό.Η γέμιση και το ψήσιμο
Βήμα 1: Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη να λιώσει και σε ένα μπωλ αναμειγνύετε την κανέλα και την ζάχαρη.
Βήμα 2: Απλώνετε στην επιφάνεια της ζύμης, με ένα πινέλο τη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλα όλη την επιφάνεια.
Βήμα 3: Τυλίγετε σε ρολό την ζύμη και την χωρίζετε, κόβοντας την σε 12 κομμάτια.
Βήμα 4:Τοποθετείτε τα κομμάτια της ζύμης σε καλά αλειμμένα με μαργαρίνη, είτε σε ατομικά φορμάκια ή φορμάκια cupcakes, είτε σε ένα ταψί κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μην ανοίξουν.
Βήμα 5: Αφήνετε τα ρολάκια 45 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και προθερμαίνετε τον φούρνο.
Βήμα 6: Ψήνετε τα ρολάκια στους 180°C Κελσίου, για 25 λεπτά περίπου!
Το γλάσο:
Βήμα 1: Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου με σύρμα και περιχύνουμε τα ζεστά ρολά!
Πρόταση Σερβιρίσματος:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.