Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Στιφάδο σόγιας με κοκκάρια

Υλικά για 4 άτομα:
  • 200 γρ. φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας 
  • 300 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες 
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ή φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια) 
  • 500 γρ. μικρά κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1 ματσάκι άφθονο μαϊντανό 
  • πάπρικα 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • ζεστό ζωμό λαχανικών
Παρασκευή:

1.   Πρώτα μουλιάστε τα φιλετάκια ή το κεμπάπ σόγιας, βράστε τα σε ζωμό λαχανικών, αφαιρέστε τα, και στραγγίξτε τα. Εαν τα θέλετε πολύ τρυφερά μπορείτε να την στραγγίξετε και μετά να τα ξαναβράσετε για δεύτερη φορά.  



2.   Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψιλοκόψτε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, και το σκόρδο και τηγανίστε ελαφρά, προσοχή μη το αφήσετε να πάρει πολύ χρώμα ή να καεί.     


  

3.   Στη συνέχεια προσθέστε τα φιλετάκια ή το κεμπάπ σόγιας, τα κρεμμύδια για το στιφάδο, τις ντομάτες και την πάπρικα , σκεπάστε τα με το ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε το μέχρι να πήξει η σάλτσα και να είναι μαλακά τα κρεμμύδια και η σόγια.


-     Ο χρόνος μαγειρέματος είναι υποκειμενικός, εμένα μου πήρε μια ώρα για να μαγειρευτούν πολύ καλά, αν θέλετε μπορείτε το σερβίρετε με τηγανητές ή βραστές πατάτες και να σερβίρετε με πολέντα, εγώ το συνόδεψα απλά με μια πράσινη σαλάτα! 
Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.