ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
- 1 1/2 κούπα ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σπασμένο φιδέ (περίπου 1 φωλιά)
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 3 κούπες νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουκουνάρια ή ηλιόσπορο για το σερβίρσμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το φιδέ.
- Αφήνουμε να καβουρντιστεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο.
- Αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό, στην συνέχεια απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 2 λεπτάκια.
- Σερβίρετε το εαν θέλετε μαζί με ξινή κρέμα ανακαρδίου ή φυτικό γιούρτι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.