Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πιλάφι με φιδέ (Ajem Pilaf)

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
  • 1 1/2 κούπα ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σπασμένο φιδέ (περίπου 1 φωλιά)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια ή ηλιόσπορο για το σερβίρσμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το φιδέ. 
  2. Αφήνουμε να καβουρντιστεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο.
  4. Αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό, στην συνέχεια απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 2 λεπτάκια.
  5. Σερβίρετε το εαν θέλετε μαζί με ξινή κρέμα ανακαρδίου ή φυτικό γιούρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.