Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Φιλετάκια με σάλτσα τομάτας και μπύρα



Υλικά για 4 άτομα:
  • 300 γρ. αποξηραμένα φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 
  • 50 γρ. φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια 
  • αλεύρι 
  • 200 ml ξανθιά μπίρα 
  • 100 γρ. φυτικό τυρί που λιώνει (Viotros)
  • 1 κλαδάκι μαϊντανό 
  • 1 ματσάκι βασιλικό 
  • 1 κονσέρβα ντομάτες ή σάλτσα τομάτας 
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Παρασκευή:














  1. Βράστε τη σόγια για περίπου είκοσι λεπτά, αν έχετε το χρόνο αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ζωμό, στραγγίστε και πιέστε τα, βάλτε τη μαργαρίνη ή το λάδι σε ένα τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέστε τα φιλετάκια αλευρωμένα.                                                                                                                                                                                                                                       
  2. Τηγανίστε και ρίξτε τη μπύρα για να εξατμιστεί.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

  3. Προσθέστε τις τομάτες ή τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 30-40 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.                                                                                                                           
  4. Λίγο πριν τελειώσετε το μαγείρεμα, τρίψτε το φυτικό τυρί, προσθέστε το μέσα και περιμένετε να λιώσει και να διαλυθεί.                                                                                                          
  5.                                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
  6. Προσθέστε τώρα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. 
  7. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. 
http://magiedichicca66.wordpress.com/2011/02/25/bistecchine-di-soia-alla-birra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.