Υλικά για 4 άτομα:
- 300 γρ. αποξηραμένα φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια
- αλεύρι
- 200 ml ξανθιά μπίρα
- 100 γρ. φυτικό τυρί που λιώνει (Viotros)
- 1 κλαδάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 κονσέρβα ντομάτες ή σάλτσα τομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Παρασκευή:
- Βράστε τη σόγια για περίπου είκοσι λεπτά, αν έχετε το χρόνο αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ζωμό, στραγγίστε και πιέστε τα, βάλτε τη μαργαρίνη ή το λάδι σε ένα τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε και στη συνέχεια προσθέστε τα φιλετάκια αλευρωμένα.
- Τηγανίστε και ρίξτε τη μπύρα για να εξατμιστεί.
- Προσθέστε τις τομάτες ή τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 30-40 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.
- Λίγο πριν τελειώσετε το μαγείρεμα, τρίψτε το φυτικό τυρί, προσθέστε το μέσα και περιμένετε να λιώσει και να διαλυθεί.
- Προσθέστε τώρα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.