Υλικά
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κούπα αρακάς
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κ.σ. μαιντανό
- 1 κούπα φρυγανια τριμμένη (ή ξερά ψίχουλα ψωμιού)
- 1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο (ή ψύλλιο)
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι,
- πιπέρι
- πάπρικα
- Πλένουμε τα λαχανικά και βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
- Αφού σοταριστούν τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και τη μισή φρυγανιά, εαν χρειαστεί προσθέστε νερό ή νερό με τριμμένο λιναρόσπορο.
- Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Στη συνέχεια πανάρουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο στους
- 200 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά.
Συνταγή παραλλαγμένη απο:
http://greekcook.gr/syntages/mpiftekia_laxanikon
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε αυτή:
Υλικά:
Σερβίρονται με γιαούρτι σόγιας, τηγανιτές πατάτες και δροσερή σαλάτα!!!
Καλή όρεξη!
Υλικά:
- 2 βρασμένες πατάτα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κούπα αρακά
- 2 καρότα
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 μπύρα (εγώ έβαλα heineken lol)
- αλάτι-πιπέρι
- λάδι
- Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα.
- Τα τσιγαρίζουμε σε λαδάκι για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά και τσιγαρίζουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ φτιάχνουμε χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι με τη μπύρα.
- Ρίχνουμε στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά μας, τις βρασμένες πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να έχουμε ένα αμιγές μείγμα.
- Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε φούρνο.
Σερβίρονται με γιαούρτι σόγιας, τηγανιτές πατάτες και δροσερή σαλάτα!!!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.