Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Μπιφτέκι λαχανικών απο πατάτα, καρότο και αρακά

 

Υλικά
  • 2 πατάτες 
  • 2 καρότα 
  • 1 κούπα αρακάς 
  • 1 κούπα καλαμπόκι 
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα 
  • 2 κρεμμύδια ξερά 
  • 2 κ.σ. μαιντανό 
  • 1 κούπα φρυγανια τριμμένη (ή ξερά ψίχουλα ψωμιού)
  • 1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο (ή ψύλλιο) 
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, 
  • πιπέρι 
  • πάπρικα
Παρασκευή:
  1. Πλένουμε τα λαχανικά και βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς.
  4. Αφού σοταριστούν τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και τη μισή φρυγανιά, εαν χρειαστεί προσθέστε νερό ή νερό με τριμμένο λιναρόσπορο.
  6. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  7. Στη συνέχεια πανάρουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο στους
  8. 200 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά.
Συνταγή παραλλαγμένη απο:
http://greekcook.gr/syntages/mpiftekia_laxanikon

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε αυτή:

Υλικά:
  • 2 βρασμένες πατάτα
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κούπα αρακά
  • 2 καρότα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 μπύρα (εγώ έβαλα heineken lol)
  • αλάτι-πιπέρι
  • λάδι
Παρασκευή:
  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα. 
  3. Τα τσιγαρίζουμε σε λαδάκι για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά και τσιγαρίζουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. 
  4. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι με τη μπύρα. 
  5. Ρίχνουμε στο χυλό τα τσιγαρισμένα λαχανικά μας, τις βρασμένες πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι. 
  6. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να έχουμε ένα αμιγές μείγμα. 
  7. Πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήνουμε σε φούρνο.
Επίσης το ίδιο μείγμα μπορούμε να το πλάσουμε σε σχήμα κεφτέ και να τα τηγανίσουμε.
Σερβίρονται με γιαούρτι σόγιας, τηγανιτές πατάτες και δροσερή σαλάτα!!!
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.