Υλικά για 4 άτομα :
- 100 γρ. κεμπάπ σόγιας
- 150 γρ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. αρακά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ή κρεμμυδάκια
- 1 καρότο
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 6 φύλλα της φασκόμηλου
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι
Παρασκευή:
- Μουλιαστε το κεμπάπ σόγιας για τουλάχιστον μια ώρα πριν ξεκινήσετε σε ένα δοχείο με ζεστό νερό .
- Στη συνέχεια , στραγγίξτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Ξεφλουδίστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα.
- Καθαρίστε το καρότο και το σέλινο , ξύνοντας τα με ένα μαχαίρι , πλύντε τα και ψιλοκόψτε τα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο , το καρότο και το σέλινο .
- Προσθέστε μισή κούπα λευκό κρασί .
- Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά . Όταν το κρασί εξατμιστεί , προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά .
- Τέλος προσθέτουμε τα κεμπάπ σόγιας , τον αρακά και τα κλωναράκια απο τα μυρωδικά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά , προσθέτοντας το υπόλοιπο λευκό κρασί . Ανακατέψτε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.