Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστό σόγιας με αρακά


Υλικά για 4 άτομα :
  • 100 γρ. κεμπάπ σόγιας
  • 150 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. αρακά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ή κρεμμυδάκια
  • 1 καρότο
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 6 φύλλα της φασκόμηλου
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
Παρασκευή:
  1. Μουλιαστε το κεμπάπ σόγιας για τουλάχιστον μια ώρα πριν ξεκινήσετε σε ένα δοχείο με ζεστό νερό .
  2. Στη συνέχεια , στραγγίξτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη. 
  3. Ξεφλουδίστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ψιλοκόψτε τα.
  4. Καθαρίστε το καρότο και το σέλινο , ξύνοντας τα με ένα μαχαίρι , πλύντε τα και ψιλοκόψτε τα.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο , το καρότο και το σέλινο .
  6. Προσθέστε μισή κούπα λευκό κρασί .
  7. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά . Όταν το κρασί εξατμιστεί , προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά .
  8. Τέλος προσθέτουμε τα κεμπάπ σόγιας , τον αρακά και τα κλωναράκια απο τα μυρωδικά.
  9. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά , προσθέτοντας το υπόλοιπο λευκό κρασί . Ανακατέψτε τακτικά και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.