Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Παγωμένο τσάι υβίσκου


Υλικά:
  • 2 κούπες αποξηραμένα άνθη υβίσκου 
  • 8 κούπες νερό 
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά) 
  • 1 κούπα ζάχαρη (ή όσο αγαπάτε) ή άλλο γλυκαντικό



Οδηγίες:
  1. Βράστε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. 
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει. 
  3. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. 
  4. Αφήστε να κρυώσει (μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα). 
  5. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το σε μια κανάτα για χυμό ή ένα βάζο και προσθέστε όση ζάχαρη επιθυμείτε, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. 
  6. Παγώστε και σερβίρετε με πάγο! 
  7. Μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, αν τυχόν απομείνει.

Ο ιβίσκος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. 
Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. 
Τέλος βοηθά στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, (Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών)
http://www.herb.gr/index.php/catalog/product/view/id/163/s/hibiscus/
http://ahayahyashiyadietrylawsrecipes.wordpress.com/2013/08/20/west-indian-guyanese-style-sorrel-drink/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.