Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πουρές αρακά


Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10  λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30  λεπτά

Συστατικά


  • 500 γρ. αρακά "ΑΡΔΑΣ FROST"
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φυλλαράκια δύοσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο 
  • 2 κ.σ. αμυγδαλοτύρι κρέμα ή φυτική κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) 

Εκτέλεση Συνταγής


  1. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το αρακά μέχρι να μαλακώσει και σε μία άλλη την πατάτα.
  2. Σουρώνουμε τον αρακά και την πατάτα και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο.
  3. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το δυόσμο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε με το μπλέντερ μέχρι ως ότου ομογενοποιηθεί εκ νέου το μείγμα μας.
  4. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας  με ένα κουτάλι.

Με τον πουρέ αρακά μπορούμε να συνοδέψουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, ψητό σειτάν, κεμπάπ σόγιας, αλλά και ότι άλλο θέλουμε. 
Σερβίρεται ζεστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.