Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Λεμονάδα βασιλικού

        Υλικά:
  • 4 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν 6 κλωναράκια βασιλικό για τη διακόσμηση
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (περίπου 6 λεμόνια)
  • Νερό (2 κούπες για το σιρόπι και 4 για το αραίωμα)

  • Παρασκευή:

  1. Βράστε τα φύλλα βασιλικού, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη και να μαυρίσουν τα φύλλα βασιλικού, για να φτιάξετε ένα σιρόπι βασιλικού. 
  2. Σιγοβράζουμε 5 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. 
  3. Στραγγίξτε, ζουλώντας το βασιλικό για να βγάλει όλα τα υγρά του και αφήστε το να κρυώσει.
  4. Ρίξτε 2 κούπες απο το σιρόπι βασιλικού σε μια μεγάλη κανάτα. 
  5. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού μαζί με 4 κούπες νερό. 
  6. Τοποθετήστε το στο ψυγείο, και παγώστε το καλά. 
  7. Σερβίρετε πάνω σε πάγο, γαρνιρισμένο με φρεσκα φύλλα βασιλικού.

http://www.vegetariantimes.com/recipe/basil-lemonade/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.