Υλικά:
http://www.vegetariantimes.com/recipe/basil-lemonade/
- 4 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν 6 κλωναράκια βασιλικό για τη διακόσμηση
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 6 λεμόνια)
- Νερό (2 κούπες για το σιρόπι και 4 για το αραίωμα)
Παρασκευή:
- Βράστε τα φύλλα βασιλικού, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη και να μαυρίσουν τα φύλλα βασιλικού, για να φτιάξετε ένα σιρόπι βασιλικού.
- Σιγοβράζουμε 5 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
- Στραγγίξτε, ζουλώντας το βασιλικό για να βγάλει όλα τα υγρά του και αφήστε το να κρυώσει.
- Ρίξτε 2 κούπες απο το σιρόπι βασιλικού σε μια μεγάλη κανάτα.
- Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού μαζί με 4 κούπες νερό.
- Τοποθετήστε το στο ψυγείο, και παγώστε το καλά.
- Σερβίρετε πάνω σε πάγο, γαρνιρισμένο με φρεσκα φύλλα βασιλικού.
http://www.vegetariantimes.com/recipe/basil-lemonade/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.