Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα λεμονάτη απο κεχρί και χρυσόριζα

Συστατικά:

  • 150 γρ. κεχρί
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 μικρό λευκό ραπάνι, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. χρυσοριζα σε σκόνη (κουρκούμα) 
  • 1 λεμόνι (Χυμό)




Οδηγίες:
  1. Προσθέστε το κεχρί, το καρότο, το κρεμμύδι και το ραπάνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό ίσα-ίσα για να τα καλύψει. 
  2. Αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά). Να είστε προσεκτικοί και να το ελέγχετε κάθε 10 λεπτά για να δείτε αν το κεχρί έχει αρκετό νερό, καθώς θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού.
  3. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τη χρυσόριζα σε σκόνη και το χυμό λεμονιού.
  4. Χρησιμοποιώντας μια ράβδο-μπλέντερ, ξεκινήστε την ανάμειξη πολύ καλά, μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί μέχρι να φθάσει την επιθυμητή συνοχή.
  5. Σερβίρουμε με μαϊντανό και κρουτόν.

http://gourmandelle.com/lemony-millet-soup-with-turmeric/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.