Κοχύλια με κιμά μελιτζάνας
Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ κοχύλια
- 2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες ψιλοκομμένη σε κυβάκια
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400 γρ ντοματάκια κονσέρβας ή 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Ζεσταίνουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν για 3 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το βασιλικό, αλατοπίπερο, μισή κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
- Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε αν θέλουμε μέσα στην σάλτσα ή τα σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε την σάλτσα από πάνω.
- Εαν θέλουμε σερβιρουμε το πιάτο πασπαλίζοντας απο επάνω τριμμένη παρμεζάνα ανακαρδίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.