Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Κοχύλια με κιμά μελιτζάνας


Υλικά για 4 μερίδες:
  • 300 γρ κοχύλια
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ ντοματάκια κονσέρβας ή 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.                                                                                                            
  2. Ζεσταίνουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν για 3 λεπτά περίπου.                                                                                                                 
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα. 
  4. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το βασιλικό, αλατοπίπερο, μισή κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.                                                           
  5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
  6. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε αν θέλουμε μέσα στην σάλτσα ή τα σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε την σάλτσα από πάνω.
  7. Εαν θέλουμε σερβιρουμε το πιάτο πασπαλίζοντας απο επάνω τριμμένη παρμεζάνα ανακαρδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.