Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Κρέμα σοκολάτας απο αβοκάντο

Για τη Βάση
  • 150 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 60 γρ. χουρμάδες
  • 1 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας 
  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε, προσέχουμε όμως να μην γίνουν σκόνη. 
  2. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα, τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα. 
  3. Προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου και την φυσική βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Θα πρέπει όταν πιέζουμε το μίγμα με τα δάχτυλα να κολλάει.
  4. Βάζουμε το μίγμα στη βάση ενός τσερκιού 18 εκ πατώντας το ελαφρά με τα δάχτυλα και μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα σοκολάτας
      
  • 770 γρ. καθαρισμένα αβοκάντο
  • 300 γρ.  σιρόπι αγάβης
  • 100 γρ. σκόνη κακάο ωμό
  • 3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
  1. Χτυπάμε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν μια κρέμα και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. 
  2. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την βάση, σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Τρώγεται μετά από 3 ώρες.


http://chocamole.blogspot.gr/2012/04/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.