Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Κρέμα απο σιμιγδάλι με μαρμελάδα

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 4 1/2 κούπες φυτικό γάλα (όπως αμυγδάλου, σόγιας, κ.α.)
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρμελάδα (εγώ χρησιμοποίησα βατόμουρου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει)
  • 2 φέτες λεμονιού

Οδηγίες:
  1. Ρίχνουμε το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  3. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μετά από 5 λεπτά. Η υφή πρέπει να είναι λίγο παχύτερη από ξινή κρέμα, σαν κρέμα αραβοσίτου.
  5. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
  6. Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο με επικάλυψη μαρμελάδας.
Συμβουλή: Εάν η μαρμελάδα είναι πολύ γλυκιά, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού

http://gourmandelle.com/semolina-pudding-with-blueberry-jam/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.