Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κούπα σιμιγδάλι
- 4 1/2 κούπες φυτικό γάλα (όπως αμυγδάλου, σόγιας, κ.α.)
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μαρμελάδα (εγώ χρησιμοποίησα βατόμουρου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει)
- 2 φέτες λεμονιού
Οδηγίες:
- Ρίχνουμε το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά μετά από 5 λεπτά. Η υφή πρέπει να είναι λίγο παχύτερη από ξινή κρέμα, σαν κρέμα αραβοσίτου.
- Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
- Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο με επικάλυψη μαρμελάδας.
http://gourmandelle.com/semolina-pudding-with-blueberry-jam/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.