Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Μανιταρόσουπα με πράσα

Είπα να φτιάξω μανιταρόσουπα σε μία απλή εκδοχή της και το λέω αυτό γιατί στο μέλλον θα κάνουμε την μανιταρόσουπα όπως την κάνουν στην Πολωνία, εκεί μάλιστα σε μερικά εστιατόρια την σερβίρουν και σε πιάτα φτιαγμένα από ψωμί. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μία τυπική μανιταρόσουπα λοιπόν.

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)


  • 300 γρ μανιτάρια καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα ή 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ξινή κρέμα ανακαρδίου ή κρέμα φυτικού γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή 1/4 καυτερή (προαιρετικά)

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν
  2. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την  ρίγανη ή το θυμάρι και σβήνουμε με το ζωμό που έχουμε ζεστάνει πιο πριν.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν έρθει σε βράση η σούπα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
  4. Μπορούμε να κάνουμε την σούπα μας κρέμα σε ένα μπλέντερ ή μπορούμε να την σερβίρουμε ως έχει.
  5. Την σερβίρουμε με ξινή κρέμα ανακαρδίου ή φυτική κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.