Υλικά:
- Εαν δεν αντέχετε τα καυτερά τότε ελατώστε το τσίλι, εαν σας αρέσουν μπορείτε αντί για γλυκιά να βάλετε καυτερή πάπρικα καγιέν, δηλαδή 4 κ.σ. !!!
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. καυτερή πάπρικα σε σκόνη
- 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 3/4 κούπας ζωμό λαχανικών
- 1/4 κούπας σάλτσα τομάτας τύπου πουμαρό ή ζωμο λαχανικών
- 1 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το λάδι και το αλεύρι και καβουρντίστε το για 1 λεπτό.
- Ρίξτε τα μπαχαρικά.
- Ανακατέψτε τον ζωμό λαχανικών με τη σάλτσα τομάτας.
- Σταδιακά προσθέστε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει, μόλις πήξει είναι έτοιμη.
- Εαν δεν αντέχετε τα καυτερά τότε ελατώστε το τσίλι, εαν σας αρέσουν μπορείτε αντί για γλυκιά να βάλετε καυτερή πάπρικα καγιέν, δηλαδή 4 κ.σ. !!!
- Το χρώμα της σάλτσας, έχει να κάνει με τις διαφορετικές σκόνες τσίλι, άλλες κάνουν τη σάλτσα πιο σκοτεινή και άλλες κόκκινη.
- Πειραματιστείτε για να βρείτε όποια σας ταιριάζει καλλύτερα, η σάλτσα τομάτας είναι προαιρετική, η αρχική συνταγή έλεγε μόνο 2 κούπες ζωμό λαχανικών, αλλά πιστεύω πως θα δώσει νοστιμιά και λίγη γευση τομάτας μέσα.
- Εκτός απο ρίγανη μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι ή βασιλικό.
http://www.gimmesomeoven.com/red-enchilada-sauce/
- Πειραματιστείτε για να βρείτε όποια σας ταιριάζει καλλύτερα, η σάλτσα τομάτας είναι προαιρετική, η αρχική συνταγή έλεγε μόνο 2 κούπες ζωμό λαχανικών, αλλά πιστεύω πως θα δώσει νοστιμιά και λίγη γευση τομάτας μέσα.
- Εκτός απο ρίγανη μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι ή βασιλικό.
http://www.gimmesomeoven.com/red-enchilada-sauce/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.