Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σάλτσα εντσιλάδα (enchilada)

Υλικά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 3/4 κούπας ζωμό λαχανικών
  • 1/4 κούπας σάλτσα τομάτας τύπου πουμαρό ή ζωμο λαχανικών
  • 1 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το λάδι και το αλεύρι και καβουρντίστε το για 1 λεπτό.
  3. Ρίξτε τα μπαχαρικά.
  4. Ανακατέψτε τον ζωμό λαχανικών με τη σάλτσα τομάτας.
  5. Σταδιακά προσθέστε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κάνει γρομπαλάκια το αλεύρι.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά  και σιγοβράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει, μόλις πήξει είναι έτοιμη.
-     Χρησιμοποιήστε αμέσως στο ψυγείο ή σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες.
-     Εαν δεν αντέχετε τα καυτερά τότε ελατώστε το τσίλι, εαν σας αρέσουν μπορείτε αντί για γλυκιά να βάλετε καυτερή πάπρικα καγιέν, δηλαδή 4 κ.σ. !!!
-     Το χρώμα της σάλτσας, έχει να κάνει με τις διαφορετικές σκόνες τσίλι, άλλες κάνουν τη σάλτσα πιο σκοτεινή και άλλες κόκκινη.
-     Πειραματιστείτε για να βρείτε όποια σας ταιριάζει καλλύτερα, η σάλτσα τομάτας είναι προαιρετική, η αρχική συνταγή έλεγε μόνο 2 κούπες ζωμό λαχανικών, αλλά πιστεύω πως θα δώσει νοστιμιά και λίγη γευση τομάτας μέσα.
-     Εκτός απο ρίγανη μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και άλλα μυρωδικά όπως θυμάρι ή βασιλικό.
http://www.gimmesomeoven.com/red-enchilada-sauce/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.