Συστατικά
- 1 κούπα πουρέ απο φασόλια
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές
- 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- Αλάτι χονδρό
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 λίτρο λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή panko
- 1 κ.σ. καυτερή σάλτσα πιπεριάς
- 1/4 καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. μελάσα (προαιρετικά)
- 4 ψωμάκια για σάντουϊτς ή μικρή φραντζόλα
- 3/4 κούπας κόκκινα κρεμμύδια τουρσί ή αγγουράκι τουρσί
- 2 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι iceberg ή λόλα
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού ή δυόσμου
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 1/2 κούπα αγοραστη ή σπιτική κόκκινη σάλτσα enchilada
Διαδικασία
- 1Ψήστε τις πράσινες πιπεριές σε ένα γκαζακι ή στο γκριλ του φούρνου ή σε μια τοστιέρα σε δυνατή φωτιά μέχρι μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές γυρνώντας τις μερικές φορές, για περίπου 10 λεπτά. Βάλτε τις σε ένα μπολ καλύψτε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη, η σε μια σακούλα και βάλτε το στην άκρη.
- 2Εν τω μεταξύ, αλατίστε και πιπερώστε τις φέτες μελιτζάνας και τοποθετήστε τις ανάμεσα σε φύλλα απο χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Τοποθετήστε τη φρυγανιά ή το πάνκο σε ένα μέτριο μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ, ή βαθύ τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- 3Ζουλίξτε τις μελιτζάνες για να φύγουν τα υγρά τις, στη συνέχεια βουτήξτε τις στο στο μπολ με το κουρκούτι, 3 με 4 κομμάτια κάθε φορά. Σηκώστε τη φέτα μελιτζάνας, αφήστε να τρέξει το επιπλέον κουρκούτι και στη συνέχεια πασαλείψτε τις μέσα στη φρυγανιά πιέζοντας τις για να κολήσουν τα ψίχουλα επάνω της καλά. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο πιάτο. Επαναλάβετε έως ότου όλες οι μελιτζάνες να είναι επικαλυμμένες με τη φρυγανιά.
- 4Προσθέστε προσεκτικά τις μελιτζάνες στο καυτό λάδι και τηγανίστε τις, οχι όλες μαζί όμως, σε παρτίδες, μόνο όσες χωράνε, μην το παραγεμίσετε, γυρίζοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές, περίπου 4 λεπτά. Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, αλατίστε τις αμέσως, και επαναλάβετε έως ότου όλες οι μελιτζάνες τηγανιστούν.
- 5Προσεκτικά αφαιρέστε τις καμένες φλούδες απο τις πράσινες πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα σπόρια, και κόψτε τις σε λωρίδες.
- 6Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το πουρέ φασολιού με τις ψημμένες πράσινες πιπεριές και τη μελάσα. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- 7Κόψτε το ψωμί στη μέση και απλώστε το πουρέ φασολιών ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ψωμιού. Προσθέστε τις λωρίδες πιπεριάς, τις τηγανητές μελιτζάνες, το τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού ή το αγγουράκι, το ψιλοκομμένο μαρούλι, και το κόλιαντρο. Απλώστε τις φέτες αβοκάντου ομοιόμορφα στο επάνω μέρος του ψωμιού. Κλείστε τα σάντουιτς, πιέζοντας τα ελαφρά για να συμπιεστεί.
- Για ψωμάκια χάμπουργκερ, χρησιμοποιείστε τα ως έχουν, ή ψήστε τα σε ένα μια τοστιέρα με επιπέδη πλάκα (για panini) ή σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά, εαν θέλετε.
- Για καρβέλι ή φραντζόλα, τοποθετήστε τη σάλτσα enchilada σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το σάντουιτς στο μπολ, και ρίξτε σάλτσα με το κουτάλι πάνω τους μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Τοποθετήστε τα σε μια τοστιέρα για panini και ψήστε τα μέχρι η σάλτσα να καεί ελαφρώς, περίπου για 4 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
http://www.seriouseats.com/recipes/2013/02/mexican-fried-eggplant-sandwich-vegan-tortas-pambazos-recipe.html
http://www.seriouseats.com/2013/02/the-vegan-experience-mexica-tortas-pambazos.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.