Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Μηλοπιτάκια τηγανητά

Υλικά για τη ζύμη (για 5 πιτάκια):
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. κρύα φυτική μαργαρίνη
  • 1/4 κούπας παγωμένο νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 κούπες ξεφλουδισμένες μήλα , ψιλοκομμένα ή χονδροτριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 κουπα χυμό μήλου
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. αλεύρι
Παρασκευή:
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με το μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη για μερικά δευτερολεπτα.
  2. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια , προσθέστε το στο αλεύρι και χτυπήστε το αρκετές φορές μέχρι το μείγμα να γίνει εύθραυστο σαν ψίχουλα.
  3. Με μικρή ροή ρίξτε το κρύο νερό και χτυπήστε για 3 στιγμιαίες φορές μέχρις ότου η ζύμη να ενωθεί μαζί και να κρατιέται.
  4. Ρίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε την σε μπάλα, τυλίξτε τη με πλαστικη μεμβράνη και παγώστε τη στη συντήρηση για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ , φτιάξτε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη , το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, και το αλάτι, και βράστε σε μέτρια φωτιά. Το μίγμα θα αρχίσει να βγάζει φούσκες και μετά να κατακάθεται, μετά από περίπου 15 λεπτά, τα μήλα θα μαλακώσουν , αλλά θα κρατήσουν την υφή τους. 
  6. Ανακατέψτε μέσα και το αλεύρι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμα. 
  7. Αφαιρέστε τη από τη φωτιά και αφήστε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει 
  8. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάστε το 1/3 της ζύμης σε ένα μακρύ οβάλ σχήμα για να κάνετε τα πρώτα δύο πίτες , κόψτε το οβάλ φύλλο στο μισό , και βάλτε προσεκτικά το 1/3 της κούπας γέμιση στο μισό κάθε ημικυκλικού φύλλου. Γρήγορα βρέξτε τις άκρες , και διπλώστε το φύλλο ανάποδα πατώντας τις άκρες και κλείνοντας τις με τα δόντια ενός πιρουνιού. 
  9. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια φριτέζα , ζεστάνετε λάδι ηλιόσπορου ή καλαμποκιού στους 180 βαθμούς και τηγανίστε τις πίτες για συνολικά 3 λεπτά τη κάθε πλεύρα. 
  10. Αφαιρέστε τις από το λάδι όταν οι πίτες έχουν πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα και τοποθετήστε τα σε 3 χαρτιά κουζίνας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και για τις άλλες τέσσερις πίτες.
  11. Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη ή και κανέλα και σερβίρετε .
Κάντε κλικ για τη συνταγή για ανανοπιτάκια 
Κάντε κλικ για τη συνταγή για γαλατοπιτάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.