Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μελιτζανοσαλάτα μεσογειακή

Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ, και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό…

Τα υλικά μας
  • 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες)
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω)
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν μας αρέσουν τα καυτερά)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι (εγώ έβαλα βαλσαμικό)
Προετοιμασία

  1. Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ολόκληρες όπως είναι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου, αν αρχίσουν να μυρίζουν καμένες δεν ανησυχούμε γιατί αυτό θα τις δώσει καπνιστή γεύση. Την πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις μελιτζάνες.
  2. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και πιάνοντας τις από το κοτσάνι τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους προσεκτικά για να μην καούμε.
  3. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την μελιτζάνα, καθαρίζουμε την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας χωρίς πολύ δύναμη για να μην διαλύσει τελείως η μελιτζάνα μας, δεν την θέλουμε αλοιφή.
  4. Την φυλάμε στο ψυγείο ή την σερβίρουμε κατευθείαν.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/8/14, 12:51 π.μ.

    Νόστιμη η σαλάτα σας. Ευχαριστώ πολύ.
    Ένα σχόλιο μόνο για το βαλσάμικο, να το προσέχετε να μην έχει καραμελόχρωμα στα συστατικά. Είναι τεχνητό χρώμα φτιαγμένο από γαλακτοκομικά, το ξέρω από την αλλεργία του παιδιού μου.

    Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να αποφευγεται το καραμελόχρωμα ναι, αλλά δε φτιάχνεται απο ζωικό γάλα το καραμελόχρωμα απο όσο ξέρω, αλλά απο καμμένη ζάχαρη, δηλαδή καραμέλα, είναι καρκινογόνο αλλά όχι ζωικό, εάν ξέρεις περισσότερα στείλε μου μνμ.

      Διαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.