Υ Λ Ι Κ Α
- 1 σακκουλάκι 450 γρ. φασόλια μπαρμπούνια "χάντρες"
- 5 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
- 400 γρ. Τομάτες στο ρεντέ
- Αλάτι
- Πιπερι
- Ρίγανη
- 1 Τομάτα σε φέτες
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 1/2 κούπα Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Στη χύτρα ταχύτητος (6 λίτρων), ζεσταίνω το ελαιολαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Σωτάρω και τις "χάντρες", μέχρι να λαδωθούν.
- Ρίχνω την τριμμένη τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό νερό, κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 10', από την στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
- Ως εδώ και βάζοντας το αλάτι και τη ρίγανη, είναι το λεγόμενο "γιαχνί", αρκεί να αφήσουμε να βράσει με ανοικτό το καπάκι, για να πήξει η σάλτσα.
- Πήρα ένα πυρέξ 20x30 εκατοστά και, πριν ρίξω μέσα το περιεχόμενο της χύτρας, ρίχνω το αλάτι και τη ρίγανη.
- Στρώνω τα φασόλια, πασπαλίζω με το μαϊντανό και καλύπτω με τις φέτες τομάτας.
- Πασπαλίζω και με φυτικό τυρί ή φρυγανιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Γυρίζω λίγη ώρα στο γκριλ και όταν ροδίσει το τυρί, σερβίρω το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.