Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Φασόλια μπαρμπούνια στο φούρνο

Υ Λ Ι Κ Α
  • 1 σακκουλάκι 450 γρ. φασόλια μπαρμπούνια "χάντρες"
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. Τομάτες στο ρεντέ
  • Αλάτι
  • Πιπερι
  • Ρίγανη
  • 1 Τομάτα σε φέτες
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
  1. Στη χύτρα ταχύτητος (6 λίτρων), ζεσταίνω το ελαιολαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  2. Σωτάρω και τις "χάντρες", μέχρι να λαδωθούν.
  3. Ρίχνω την τριμμένη τομάτα, το πιπέρι και το ζεστό νερό, κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω για 10', από την στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
  4. Ως εδώ και βάζοντας το αλάτι και τη ρίγανη, είναι το λεγόμενο "γιαχνί", αρκεί να αφήσουμε να βράσει με ανοικτό το καπάκι, για να πήξει η σάλτσα.
  5. Πήρα ένα πυρέξ 20x30 εκατοστά και, πριν ρίξω μέσα το περιεχόμενο της χύτρας, ρίχνω το αλάτι και τη ρίγανη. 
  6. Στρώνω τα φασόλια, πασπαλίζω με το μαϊντανό και καλύπτω με τις φέτες τομάτας.
  7. Πασπαλίζω και με φυτικό τυρί ή φρυγανιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να σωθούν τα υγρά. 
  8. Γυρίζω λίγη ώρα στο γκριλ και όταν ροδίσει το τυρί, σερβίρω το τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.