Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστό σόγιας με ελιές και κάππαρη


ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας αποξηραμένα 
  • 1/2 μπουκάλι σάλτσα ντομάτας
  • 500 ml ζωμό λαχανικών 
  • 2 καρότα 
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι 
  • 5 μέτριες πατάτες 
  • 1 χούφτα αλατισμένη κάπαρη 
  • 20 μαύρες ελιές 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
1.   Μουλιάστε τα φιλετάκια σόγιας σε ζωμό λαχανικών ή νερό με σάλτσα σόγιας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
2.   Στίψτε τα πολύ καλά για να βγουν όλα τα υγρά τους.

3.   Αφού τα στραγγίξετε κόστε τα σε κομματάκια (εαν είναι κεμπάπ δε χρειάζεται)



4.   Καθαρίστε τα καρότα και το κρεμμύδι.



5.    Ψιλοκόψτε τα στο μούλτι για να δημιουργήσετε ένα ωραίο ψιλοκομμένο μείγμα.
όπως αυτό:


6.   Βάλτε άφθονο ελαιόλαδο σε μια χύτρα ταχύτητος και τηγανήστε καλά το μείγμα.



7.   Ρίξτε τα κομματάκια σόγιας και αφήστε τα να τραβήξουν τα αρώματα. 

8.   Προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια


9.   Προσθέσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζωμού λαχανικών ή ζεστό νερό μαζί με μισό μπουκάλι σάλτσα ντομάτας.


10.   Μόλις αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα μετρήστε τέσσερα λεπτά, στρίψτε στα δεξιά τη βαλβίδα για να φύγει ο ατμός.

Μόλις γίνει ανοίξτε τη χύτρα και προσθέστε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους, την κάπαρη, το αλάτι και τα πλυμμένα και ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε καλά.
Το πιάτο έχει τελειώσει, δοκιμάστε εαν θέλει αλάτι, προσθέστε το πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.




-     Για όσους δεν τους αρέσει η χύτρα ταχύτητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη παραδοσιακή κατσαρόλα, θα γίνει εξίσου νόστιμο, απλά θα πρέπει σταδιακά να προσθέσετε νερό ή ζωμό λαχανικών και να αυξήσετε το χρόνο μαγειρέματος μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, μπορείτε να κόψετε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες και να τις προσθέσετε 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.

http://cucinaconbio.blogspot.gr/2013/09/spezzatino-di-soia-al-pomodoro-con.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.