Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Κεμπάπ σόγιας με κάρυ και γάλα καρύδας


Υλικά:
  • 50 γρ. κεμπάπ σόγιας 
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 3 κ.γ. αλάτι ή σάλτσα σόγιας (δοκιμάστε και προσθέστε σταδιακά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 5 σπόρους κάρδαμου
  • 1 μικρή φέτα τζίντζερ
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 5 φρέσκα φύλλα κάρι ή 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Μουλιάστε το κεμπάπ σόγιας για περίπου 10 λεπτά σε άφθονο βραστό νερό.
  2. Πάρτε τα κεμπάπ ένα προς ένα και στραγγίξτε τα καλά με τα χέρια σας. 
  3. Κατόπιν βάλτε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μετά από ένα λεπτό προσθέστε το κεμπάπ σόγιας, το κάρι, τη κανέλα, το αλάτι, και τα γαρύφαλλα. 
  4. Όταν τα υλικά ανακατευτούν καλά μεταξύ τους και αρχίσετε να αισθάνεστε το άρωμα απο τα μπαχαρικά, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τη μισή κούπα γάλακτος καρύδας. 
  5. Συνεχίστε να μαγειρεύετε το φαγητό για άλλα δέκα λεπτά. 
  6. Όταν βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.

Συμβουλές:
  • Θα δείτε ότι με κάθε λεπτό που περνάει το κεμπάπ θα αυξάνεται σε όγκο. 
  • Το γάλα καρύδας καίγεται εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες για αυτό και είναι καλό να μαγειρεύεται σε χαμηλές.


Πηγές:
http://guidecucina.pianetadonna.it/ricetta-bocconcini-di-soia-al-curry-175418.html
http://www.veganhome.it/ricette/secondi/bocconcini-soia-curry/

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/4/15, 4:27 μ.μ.

    πολυ καλη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, κοινοποιησε τη και κάνε λαικ στη σελιδα στο φεισμπουκ για να ενημερώνεσαι για νεες συνταγές.

      Διαγραφή
  2. απο τις καλυτερες και πανευκολες συνταγες <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.