Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Φιλετάκια σόγιας με πικάντικο αρακά και ρύζι

Υλικά:
  • 200 γρ. φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας αποξηραμένα 
  • 300 γρ. αρακά
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κ.γ. κάρυ 
  • κ.γ. χρυσόριζα (κουρκουμά) 
  • κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη ή νωπή (φρέσκια)
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • φύλλα φασκόμηλου 
  • φύλλα δάφνης 
  • 1 κ.σ. σπόροι μάραθου
  • ταμάρι ή αλάτι ή σάλτσα σόγιας 
  • λάδι 
  • Ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών 
  • ρυζάλευρο ή άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ) 

Παρασκευή:
  1. Πρώτα βράστε τα φιλετάκια σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά, στραγγίστε τα, αφήστε να κρυώσουν για λίγο και ζουλίξτε τα. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε λάδι και προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα για λίγα λεπτά.                         
  3. Πανάρετε τα φιλέτα με αλεύρι ρυζιού ή κορν φλάουρ και τηγανίστε τα.                                                                             
  4. Μετα απο λίγο προσθέστε και τον αρακά μαζί με αρκετό ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών, και αλάτι ή σάλτσα σόγιας, και αφήστε το να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το για περίπου 45 λεπτά, θα πρέπει να προσθέσετε σταδιακά περισσότερο ζεστό νερό αρκετές φορές φορές μέχρι να γίνει μια κρεμώδες σάλτσα εξαιτίας του κορν φλάουρ.
  5. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή πουρέ ή ό, τι προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.