Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τυρένιο άλειμα με φασόλια (Gee Whiz Spread)

Υλικά:
  • 2 κούπες άσπρα φασόλια βρασμένα 
  • 1/2 φλιτζάνι ψητό κόκκινες πιπεριές ή 1 φλιτζάνι πιπεριά , κομμάτια
  • 6 κ.σ. νιφάδες διατροφικής μαγιάς
  • 3 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. σουσάμι ταχίνι ή 6 κ.σ. βούτυρο απο ανακάρδια
  • 1/2 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 μικρή σκελίδα
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1/4 ενός μικρού κρεμμυδιού 
Οδηγίες:
  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει μια λεία και ομοιόμορφη υφή με πορτοκαλί χρώμα. (Χρειάζεται μερικά λεπτά στην υψηλή ταχύτητα).
  2. Σταματήστε το μπλέντερ και ξύστε τις κάτω πλευρές της κανάτας με μια κουτάλα για να ανακατευτεί καλλύτερα.
  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους, και σερβίρετε.
Κρατάει 7 ημέρες στο ψυγείο.

Παραλλαγές:.
Στη θέση των κόκκινων πιπεριών, χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα βρασμένα καρότα ψιλοκομμένα, ή 3/4 κ.γ. πάπρικα, ή 2 κ.γ. πάστα ντομάτας (πελτέ).
Για μια γεύση "παλαιωμένου τσένταρ" , προσθέστε 1 κ.γ. μίζο ρεβυθιού.
miso.
                   
     













http://www.food.com/recipe/gee-whiz-spread-326682?scaleto=2&mode=us&st=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.