Υλικά:
- 2 κούπες άσπρα φασόλια βρασμένα
- 1/2 φλιτζάνι ψητό κόκκινες πιπεριές ή 1 φλιτζάνι πιπεριά , κομμάτια
- 6 κ.σ. νιφάδες διατροφικής μαγιάς
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. σουσάμι ταχίνι ή 6 κ.σ. βούτυρο απο ανακάρδια
- 1/2 κ.γ. κίτρινη μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 μικρή σκελίδα
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1/4 ενός μικρού κρεμμυδιού
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και πολτοποιήστε τα μέχρι να αποκτήσει μια λεία και ομοιόμορφη υφή με πορτοκαλί χρώμα. (Χρειάζεται μερικά λεπτά στην υψηλή ταχύτητα).
- Σταματήστε το μπλέντερ και ξύστε τις κάτω πλευρές της κανάτας με μια κουτάλα για να ανακατευτεί καλλύτερα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους, και σερβίρετε.
Παραλλαγές:.
Στη θέση των κόκκινων πιπεριών, χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα βρασμένα καρότα ψιλοκομμένα, ή 3/4 κ.γ. πάπρικα, ή 2 κ.γ. πάστα ντομάτας (πελτέ).
Για μια γεύση "παλαιωμένου τσένταρ" , προσθέστε 1 κ.γ. μίζο ρεβυθιού.
miso.
http://www.food.com/recipe/gee-whiz-spread-326682?scaleto=2&mode=us&st=true
Στη θέση των κόκκινων πιπεριών, χρησιμοποιήστε 1/2 κούπα βρασμένα καρότα ψιλοκομμένα, ή 3/4 κ.γ. πάπρικα, ή 2 κ.γ. πάστα ντομάτας (πελτέ).
Για μια γεύση "παλαιωμένου τσένταρ" , προσθέστε 1 κ.γ. μίζο ρεβυθιού.
miso.
http://www.food.com/recipe/gee-whiz-spread-326682?scaleto=2&mode=us&st=true
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.