Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ρολό απο φασόλια σόγιας στο φούρνο

Υλικά:
  • 100 γρ. φασόλια σόγιας
  • 50 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια
  • 1 κ.σ. φυτικό τυρί που λιώνει
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
  • 3 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • τσίλι
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
Υλικά για την επικάλυψη σάλτσας:
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.γ. φυτική σάλτσα BBQ (προαιρετικό)
Παρασκεύη:
  1. Βράστε τη σόγια όπως αναφέρεται στη συσκευασία τους, πολτοποιήστε τη με ένα εργαλείο του πουρέ, και αφήστε τη να κρυώσει . 
  2. Εν τω μεταξύ μαλακώσει το ψωμί σε νερό , ψιλοκόψτε το μαϊντανό και το σκόρδο, προσθέστε τη λιωμένη σόγια και όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από το αλεύρι ρεβιθιού που θα έχετε διαλύσει προηγουμένως σε νερό για να σχηματιστεί μια παχιά κρεμώδη σάλτσα , και στη συνέχεια προσθέστε το στο μίγμα για να δέσει τα υλικά, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή σάλτσα σόγιας εαν χρειάζεται. 
  3. Ζυμώστε και πλάστε το μείγμα και να σχηματίσει ένα ρολό λίγο επίπεδος. Απλώστε στο ταψί ή σε μια φόρμα ψωμιού μια λαδόκολλα και τοποθετήστε το ρολό.
  4. Ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και απλώστε την απο επάνω.
  5. Καλύψτε με αλουμινόχαρο και ψήστε για 15 λεπτά, κατόπιν αφαιρέστε το και ψήστε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει και να κοκκινήσει (για να δείτε εαν έχει ψηθεί βάλτε μια οδοντογλυφίδα και εαν δεν κολλήσει τότε σημαίνει ότι είναι έτοιμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.