Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Παντζαρόσουπα

Υλικά:
  • 300 gr παντζάρια
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 καρότο
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • θυμάρι, μαντζουράνα κ.α.
  • 1 lt νερό ή ελαφρύς ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • λίγο γάλα καρύδας ή φυτική κρέμα (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
Παρασκευή:
  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα παντζάρια να τσιγαριστούν.
  3. Μετά από μερικά λεπτά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε γι άλλα 10′.
  4. Προσθέτουμε το νερό ή ζωμό, κι αφήνουμε να βράσει για 45′, max. 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια).
  5. Αν θέλουμε, χτυπάμε τη σούπα με μίξερ χειρός, για κρεμώδη υφή και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο γάλα καρύδας.
Καλή επιτυχία!
Παραλλαγή από την συνταγή του Björn Moschinski απ’ το βιβλίο Vegan kochen für alle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.