Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Μεθυσμένα φιλετάκια σόγιας, με μανιτάρια


Υλικά για 4 άτομα:
  • 200 γρ ξηρά φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας 
  • Αλατισμένο νερό ή νερό με σάλτσα σόγιας μέσα ή ζωμό λαχανικών
  • 3 φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (κατα προτίμηση πλευρωτά)
  • 3/4 κούπας κόκκινο οίνο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο 
  • Ζωμό λαχανικών 
  • Λάδι για το τηγάνισμα (όσο θέλετε)
Για τη σάλτσα:

  • 1 κομματάκι φυτική μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
Προετοιμασία:

  1. Πρώτα μουλιάστε τα κομμάτια σόγιας σε αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών
  2. Αφού έχουν μουλιάσει συμπιέστε τα για να φυγει το επιπλέον υγρό.
  3. Βάλτε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το δεντρολίβανο και τις μπριζόλες και τηγανήστε τις μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σβήστε με το κρασί και βράστε μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Αφαιρέστε το δεντρολίβανο και προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  6. Προσθέστε ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε τα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. 
  7. Πάρτε τη φυτική μαργαρίνη, λιώστε τη μαζί με το αλεύρι μεσα στο τηγάνι με τα φιλετάκια και ανακατέψτε έτσι ώστε να διαλυθεί, και να σχηματίσει μια ωραία παχιά κρεμώδη σάλτσα. 
  8. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας ή πολέντα μαζι με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.