Μεθυσμένα φιλετάκια σόγιας, με μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα:
- 200 γρ ξηρά φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας
- Αλατισμένο νερό ή νερό με σάλτσα σόγιας μέσα ή ζωμό λαχανικών
- 3 φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (κατα προτίμηση πλευρωτά)
- 3/4 κούπας κόκκινο οίνο
- 2 σκελίδες σκόρδο,
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- Ζωμό λαχανικών
- Λάδι για το τηγάνισμα (όσο θέλετε)
Για τη σάλτσα:
- 1 κομματάκι φυτική μαργαρίνη
- 1 κ.σ. αλεύρι
Προετοιμασία:
- Πρώτα μουλιάστε τα κομμάτια σόγιας σε αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών
- Αφού έχουν μουλιάσει συμπιέστε τα για να φυγει το επιπλέον υγρό.
- Βάλτε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το δεντρολίβανο και τις μπριζόλες και τηγανήστε τις μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήστε με το κρασί και βράστε μέχρι να εξατμιστεί.
- Αφαιρέστε το δεντρολίβανο και προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό το σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Προσθέστε ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε τα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
- Πάρτε τη φυτική μαργαρίνη, λιώστε τη μαζί με το αλεύρι μεσα στο τηγάνι με τα φιλετάκια και ανακατέψτε έτσι ώστε να διαλυθεί, και να σχηματίσει μια ωραία παχιά κρεμώδη σάλτσα.
- Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας ή πολέντα μαζι με ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.