Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Κεμπάπ σόγιας με γλυκόξινη σάλτσα ανανά

Υλικά:
  • 300 γρ. κεμπάπ
  • 1 πράσο ή 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 4 φέτες από φρέσκο ​​ανανά , κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα tamari ή σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ)
  • 30 ml λευκό κρασί 
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι (ανάλογα τα γούστα σας)
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
  • ζωμό λαχανικών
  • σάλτσα σόγιας
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρέσκα φύτρα σόγιας ή ροβίτσας (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)

    Παρασκευή:
  1. Σωτάρετε το πράσο καλά σε ένα γουόκ με λάδι, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί .
  2.  Ρίξτε τη σάλτσα του ταμάρι και τη πιπερίτσα.
  3. Διαλύστε σε μισή κούπα κρύο ζωμό λαχανικών τη ζάχαρη , το άμυλο αραβοσίτου, το ξύδι και τη κέτσαπ (εαν βάλετε) και προσθέσετε το σταδιακά. 
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου ένα τέταρτο προσθέτοντας λίγο απο το ζωμό.
  5. Προσθέστε τα φύτρα σόγιας και τον ανανά και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά. 
  6. Σερβίρετε μαζί με σάλτσα σόγιας και ενδεχομένως με βρασμένο ρύζι ή στον ατμό .
-       Ο καθένας μπορεί να προσθέσει περισσότερη ή λιγότερη σάλτσα σόγιας και καυτερό τσίλι ανάλογα τις προτιμήσεις του.

Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα παραδοσιακό πιάτο , αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , εάν θέλετε να σερβίρετε κάτι πρωτότυπο και εκλεπτυσμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.