Υλικά:
- 300 γρ. κεμπάπ
- 1 πράσο ή 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες από φρέσκο ανανά , κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
- 1 κ.σ. σάλτσα tamari ή σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ)
- 30 ml λευκό κρασί
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι (ανάλογα τα γούστα σας)
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
- ζωμό λαχανικών
- σάλτσα σόγιας
- 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 50 γρ. φρέσκα φύτρα σόγιας ή ροβίτσας (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Σωτάρετε το πράσο καλά σε ένα γουόκ με λάδι, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί .
- Ρίξτε τη σάλτσα του ταμάρι και τη πιπερίτσα.
- Διαλύστε σε μισή κούπα κρύο ζωμό λαχανικών τη ζάχαρη , το άμυλο αραβοσίτου, το ξύδι και τη κέτσαπ (εαν βάλετε) και προσθέσετε το σταδιακά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου ένα τέταρτο προσθέτοντας λίγο απο το ζωμό.
- Προσθέστε τα φύτρα σόγιας και τον ανανά και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου είκοσι λεπτά.
- Σερβίρετε μαζί με σάλτσα σόγιας και ενδεχομένως με βρασμένο ρύζι ή στον ατμό .
Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα παραδοσιακό πιάτο , αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , εάν θέλετε να σερβίρετε κάτι πρωτότυπο και εκλεπτυσμένο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.