Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σπετσοφάι με κεμπάπ σόγιας και κουκουνάρι

Υλικά για 2 άτομα
  • Φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας (περίπου 200 γρ.)
  • 2 ντομάτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 καρότο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια
  • σάλτσα ντομάτας
  • φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  • βασιλικό 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμένες (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε άφθονο νερό και βράστε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι. 
  2. Ρίξτε τη σόγια στο βραστό νερό και βράστε τη για περίπου 15 λεπτά, αφαιρέστε από το βραστό νερό τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Όταν κρυώσουν τα φιλετάκια στίψτε τα με τα χέρια σας καλά για να βγάλουν όλο το υγρό που έχουν απορροφήσει.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, ρίξτε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και τη σόγια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά. Ανακατέψτε τη σάλτσα τομάτας μαζί με τη φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα , το αλάτι και το πιπέρι, ρίξτε τη στο τηγάνι και σκεπάστε με ένα καπάκι. Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά.
  4. Καβουρντίστε το κουκουνάρι. (προαιρετικά)
  5. Όταν ψηθεί το φαγητό, δοκιμάστε το για να δείτε εαν έχει αλάτι, και προσθέστε το κουκουνάρι. 
  6. Σερβίρετε και προσθέστε μερικά φύλλα βασιλικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.