Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κυδονόπαστα


Υλικά
  • 2 κιλά κυδώνια 
  • 2 λίτρα νερό 
  • 1 1/2 κιλό λευκή ή καστανή ζάχαρη 
  • 1 λεμόνι (xυμός)
  • 1 πρέζα πιπερόριζα σε σκόνη ή λίγη τριμμένη φρέσκια (προαιρετικά) 
  • 2 γαρύφαλα (προαιρετικά)
Παρασκευή:

1. Βάλτε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού.
2. Πλύνετε, και ξεφλουδίστε τα κυδώνια.
3. Κόψτε τα κυδώνια σε χονδρά κομμάτια προσθέστε τα στο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
4. Στραγγίστε τα και ρίξτε τα σε ένα μούλτι, πολτοποιήστε τα αλλά κρατήστε μερικά κομματάκια για να έχει υφή.
5. Ξαναβάλτε το στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
6. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
7. Συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα , μέχρι η πάστα να πυκνώσει και να γίνει παχύρευστη. Σε αυτό το σημείο η πάστα θα έχει ένα πανέμορφο πλούσιο ρουμπινί χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει έως και περίπου 3 ώρες, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
8. Χύστε το μίγμα σε ένα ταψί ή μεμονωμένα καλούπια και αφήστε το να στερεοποιηθεί και να στεγνώσει για λίγες ημέρες.
9. Όταν στεγνώσει, κόψτε το όπως θέλετε. Η πάστα θα κρατήσει αρκετούς μήνες.

-     Η αγοραστή κυδονόπαστα είναι αρκετά ακριβή, οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε με αυτή τη συνταγή ευκολα.
-     Μπορείτε να το βάλετε σε σάντουϊτς ή να το επαλείψετε σε φρέσκο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.