Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρέμα (Stroganoff)

Υλικά:
  • 350 g ταλιατέλες ή βίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 75 g μανιτάρια 
  • 150 g λευκά μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 g μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ξηρό οίνο sherry 
  • 1 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 150 ml αμυγδαλοτύρι λιωμένο ή φυτικό γιαούρτι ή φυτική ξινή κρέμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος ​​μαϊντανός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
    Παρασκευή:
  1. Βράστε το νερό για τις ταλιατέλες ή τις βίδες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τις και βράστε για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, μην τα παραβράσετε, καλλύτερα να είναι λιγότερο μαγειρεμέν παρά περισσότερο.
  2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, φτιάξτε τη σάλτσα ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. 
  3. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και σωτάρετε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Σβήστε με τον οίνο, ρίξτε το πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας. 
  5. Ανακατεύετε τη ξινή κρέμα ή το λιωμένο αμυγδαλοτύρι μέσα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να αχννίζει. Αλατοπιπερώστε.
  6. Στραγγίξτε τις ταλιατέλες και μοιράστε τις σε 4 μπωλ. Επικαλύψτε με το μίγμα των μανιταριών και διακοσμήστε με το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.