Υλικά:
- 350 g ταλιατέλες ή βίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 75 g μανιτάρια
- 150 g λευκά μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 150 g μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 3 κ.σ. ξηρό οίνο sherry
- 1 κ.σ. πολτό ντομάτας
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 150 ml αμυγδαλοτύρι λιωμένο ή φυτικό γιαούρτι ή φυτική ξινή κρέμα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βράστε το νερό για τις ταλιατέλες ή τις βίδες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τις και βράστε για 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, μην τα παραβράσετε, καλλύτερα να είναι λιγότερο μαγειρεμέν παρά περισσότερο.
- Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, φτιάξτε τη σάλτσα ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και σωτάρετε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήστε με τον οίνο, ρίξτε το πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
- Ανακατεύετε τη ξινή κρέμα ή το λιωμένο αμυγδαλοτύρι μέσα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να αχννίζει. Αλατοπιπερώστε.
- Στραγγίξτε τις ταλιατέλες και μοιράστε τις σε 4 μπωλ. Επικαλύψτε με το μίγμα των μανιταριών και διακοσμήστε με το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.