Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Μωσαϊκό με χαλβά, φυστίκια και σοκολατα


Υλικά για 8-10 άτομα:

  • 1 κιλό χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα καβουρδισμένα χωρίς λάδι (ή άλλο καρπό)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σουσαμέλαιο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης 
  • σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους το χαλβά και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, το μοσχοκάρυδο και το σιρόπι αγαύης.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τον χαλβά και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια ημισφαιρική φόρμα ή μπολ χωρητικότητας γύρω στο 1,5 λίτρο.
  4. Αφήνουμε το γλυκό να στερεοποιηθεί εκτός ψυγείου για περίπου 4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 

Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.