Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα με ρύζι ταχίνι και διατροφική μαγιά

Υλικά:
  • 1 lt βραστό νερό
  • 4 κ.σ. ρύζι (σουπέ ή και μπασμάτι)
  • 2 κ.γ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.σ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη ( ή ½ κύβος) βιολογικός
  • 2 κ.σ. ξερό σχοινόπρασο ή πράσινο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο)
  • ¼ κ.γ. πάπρικα (γλυκιά, καπνιστή ή καυτερή)
  • ½ λεμόνι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα με το 1 λίτρο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το σχοινόπρασο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το ταχίνι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 10′, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και έτοιμη.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ψωμάκι ή παξιμάδια.
http://365vegandays.wordpress.com/2012/05/10/%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%b5%ce%be%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.