Υλικά:
- 1 lt βραστό νερό
- 4 κ.σ. ρύζι (σουπέ ή και μπασμάτι)
- 2 κ.γ. διατροφική μαγιά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.σ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη ( ή ½ κύβος) βιολογικός
- 2 κ.σ. ξερό σχοινόπρασο ή πράσινο κρεμμυδάκι
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο)
- ¼ κ.γ. πάπρικα (γλυκιά, καπνιστή ή καυτερή)
- ½ λεμόνι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα με το 1 λίτρο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το σχοινόπρασο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το ταχίνι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 10′, μέχρι να μαλακώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και έτοιμη.
- Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ψωμάκι ή παξιμάδια.
http://365vegandays.wordpress.com/2012/05/10/%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%b5%ce%be%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.