Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Σόγια στο φούρνο με λεμονάτες πατάτες


Ιδανικό πιάτο για το πάσχα, έτσι και το αρνάκι μένει γελαστό και εμείς χορταίνουμε νόστιμα και υγιεινά.
;)


Υλικά:

  • Φιλέτα ή κεμπάπ σόγιας αποξηραμένα (περίπου 200 γρ.)
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Βράζετε τη σόγια με ένα κύβο λαχανικών για περίπου 15 λεπτά. 
  2. Εν τω μεταξύ, κόψτε τα κρεμμύδια, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια. 
  3. Βάλτε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε κομμάτια σε ένα ταψί.
  4. Στραγγίξτε τα φιλέτα ή το κεμπάπ σόγιας και προσθέστε τα μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια, ανακατέψτε τα όλα μαζι με λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
  5. Στίψτε τα δύο λεμόνια και ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά. 
  6. Ψήνουμε στους 240 βαθμούς για μισή ώρα. Σερβίρετε το ζεστό, είναι ιδανικό για εορτινό δείπνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.